Tänk innan du lånar

Behöver du ta ett snabbt lån? Det gör vi alla ibland, men innan du går till första bästa långivare finns det en del saker som du behöver tänka på för att få ett så bra lån som möjligt.

Om du vill ta ett smslån eller snabblån finns det en hel del saker som du ska tänka till kring innan du tar det första låneerbjudandet som du hittar. Ska du till exempel ta lån för att du verkligen behöver de lånade pengarna, eller kan det vara på det viset att du egentligen bara vill ta ett lån för att du vill shoppa? Om sistnämnda är din anledning är det starkt rekommenderat att du inte tar lånet då detta faller inom ramen för vad man kallar konsumtionslån. Så hur ska man då tänka om sina lån för att ta ett så bra beslut som möjligt? Ett tips är att spana in Dina pengars guide hos Expressen där man bland annat skriver:

”Bestäm hur mycket du ska låna – men inte mer. Låna aldrig mer än nödvändigt. Visst är det lätt att lägga på lite till låneansökan, men gör det inte. För ju mer du lånar desto dyrare blir ditt lån i slutändan.”

Ta rätt lån för dig

En annan sak att tänka till kring är vilken typ av lån du ska ta. Tro det eller ej, men det finns en rad olika typer av lån att välja bland. Är det till exempel verkligen till en typisk långivare som du bör vända dig till? Förutom de aktörer som endast arbetar med snabba lån så finns faktiskt lån du kan ta hos till exempel bankerna och hos ditt fackförbund vilket gör att du kan få fördelaktigare villkor om du är kund hos banken eller medlem hos facket där du vill låna.

Scroll to top