Spara pengar genom att vara energismart

Om du minskar din energiförbrukning i bostaden kan du spara en del pengar. För att minska din årskostnad och på sikt spara pengar kan det vara värt att investera i ett nytt värmesystem. Förutom att du sparar pengar är det bra för miljön att sänka sin energiförbrukning.

Genom att se över sin uppvärmning i bostaden kan du spara en hel del pengar. Att installera en luft-värmepump från Bosch https://luftia.se/luft-luft/bosch kan minska uppvärmningskostnaderna. Dessutom är en luft-värmepump ur miljösynpunkt ett mycket bra val. Det är dock viktigt att välja en luft-värmepump som passar bostaden. Det finns ett brett sortiment att välja bland. Det är såklart att det är en större engångskostnad att köpa en luft-värmepump men genom att installera en kommer du på sikt att spara igen den summan och förmodligen mer därtill beroende på nuvarande uppvärmning. Hur mycket du sparar beror på vart du bort i Sverige, uppvärmningsbehovet och hur planlösningen ser ut i din bostad.

Luftvärmepumpen är mer än en värmekälla

värmepumpFördelar med en luft-värmepump är att de ligger i det lite billigare och enklare segmentet att installera. Det krävs inga borrhål eller uppgrävda tomter. En luft-värmepump är ett av det miljövänligare alternativen.

Förutom att de sänker uppvärmningskostnaderna kan en del luftvärmepumpar även ge kyla på sommaren. Ännu en fördel är att en luft-värmepumps inbyggda filter renar luften från damm och andra partiklar. Luft-värmepumpen bidrar till en bättre inomhusmiljö för dig att vistas i.

Enkla åtgärder i bostaden som sparar pengar

Att byta uppvärmningssystemet är en stor åtgärd. Utöver det finns enkla tips som går att göra i bostaden för att minska kostnaderna. Detta är inte bara bra för plånboken utan också för miljön. Till exempel bör du alltid dra ut mobilladdare, tvätta helst i 40 grader och håll fritt framför element.

Energieffektivisering innebär inte att samma nytta inte kan nås. Genom att tänka energismart och anpassa sina aktiviteter kan du få samma uteffekt men använder mindre energi.

Scroll to top