Se över dina energikostnader och spara pengar

Genom att se över din energikonsumtion och dina energikostnader kan du förbättra din ekonomi. Att installera en bra luftvärmepump är både bra för miljön och plånboken. Du bör över titta på hur ditt elavtal och energikonsumtion ser ut.

De flesta svenska hushåll spenderar flera tusentals kronor på uppvärmning varje år. I ett kallt land som Sverige kan energikostnaderna snabbt skena iväg, framför allt under vinterhalvåret. Det lönar sig att se över utgiftsposterna. Här kan du läsa mer om hur du kan minska dina utgifter.

Installera en luftvärmepump

Woman,Reading,Book,On,Couch,,Air,Conditioner,Blowing,On,HerMed en bra luftvärmepump kan du sparar en hel del pengar. En luftvärmepump använder utomhusluften för att skapa värme vilket är bra både för plånboken och miljön. Exakt hur mycket du kan spara med en luftvärmepump beror på en rad olika faktorer, bland annat hur kallt det är där du bor. Även vilken sorts luftvärmepump det är spelar stor roll eftersom vissa är bättre än andra. Panasonic är ett välkänt varumärke som erbjuder många energieffektiva pumpar som kan installeras i både hus och lägenheter. Hos https://e-klok.se/luft-luft/panasonic hittar du det kompletta sortimentet av Panasonic värmepumpar som är speciellt anpassat för det nordiska klimatet. Att installera en bra luftvärmepump är en mycket lönsam och miljövänlig investering för ditt hem.

Se över elavtal & elkonsumtionen

På grund av det kalla klimatet använder svenskarna mycket el per person och år. I genomsnitt används cirka 15 000 kWh el per invånare och år vilket är högt jämfört med andra länder. Det är därför extra viktigt att se dina utgifter eftersom det kan finnas mycket pengar att spara. Många elkonsumenter betalar för mycket för sin el. Totalt betalar svenskar nästan en miljard för mycket i elkostnader.

För att långsiktigt minska dina energiutgifter bör du bland annat göra följande:

  • Förhandla ditt elavtal. Kanske är det bättre att byta till ett rörligt avtal?
  • Se över din energikonsumtion. Vad är det som drar mest el i hemmet?
  • Se över hur du använder energi. Kan du minska din energikonsumtion på något sätt?

Att bli medveten om din situation är ett första steg mot ett en billigare och mer hållbar konsumtion. Det finns mycket pengar att spara genom ovanstående tips.

Scroll to top