Få loss pengar snabbt

Ibland händer det att man hamnar i någon form av ekonomisk kris. Det kan bero på att man precis förlorat jobbet eller att man har fått oförutsedda utgifter i form av att bilen gått sönder och måste repareras. Dessutom är det lätt att det blir lite knapert just nu när hela världen drabbats av den pågående finanskrisen. Speciellt tufft är de för småföretagare som är nystartade och som inte ha hunnit få så stor snurr på sin försäljning och sin likviditet.
Ibland krävs det därför att man får loss pengar snabbt för att få in mer pengar i verksamhet, att få ett bättre ”cash flow” som det även kallas på engelska.
Det man kan göra om man snabbt behöver få in pengar är att sälja sina fakturor till ett factoringföretag. Med det menas att du säljer alla dina fakturor till ett företag som köper dem av dig mot en liten avgift.

Fördelar med att anlita ett factoringbolag

Att sälja dina fakturor till ett factoringbolag har flera fördelar. Den största fördelen är såklart att du snabbt får in pengar i din verksamhet eftersom du direkt får betalt av factoringsbolaget, istället för att behöva vänta 30 dagar på att dina kunder ska betala sin faktura. Du slipper också att oroa dig för att dina kunder i ska betala i tid, eller ännu värre, att de inte betalar alls. Dessutom slipper du all kontakt med inkasso och Kronofogden om kunden nu skulle vägra betala eller helt enkelt inte kan betala. Du får därmed ett mycket bättre kassaflöde i din verksamhet vilket kan vara av stor vikt om ni precis har startat företaget.
Scroll to top