Ett sparsamt leverne

Vissa lever som o de har hål i sina fickor och sprider pengar efter sig, medan andra verkar springa bakom och plocka upp lala smulor mynten lämnar efter sig. oavsett om vi heter spara eller om vi heter slösa så kan vi alla må bättre av ett lite mer sparsamt leverne.

1163607-vector-clothesInte för att man ska använda en grönare och mer miljövänlig miljö som argument för att leva miljövänligare, men då detta är ett grönt plus du får med som bieffekt är det otroligt angenämt. För ett mer sparsamt leverne går hand i hand med hur stor påverkar vi gör på vår jord. Så istället för att tänka att du lever ett snålt liv så kan man vända på det och säga att man lever ett mycket rikt liv. Det finns otroligt mycket du kan göra för att spara in på saker och ting genom att sälja saker samt laga storkok, men för att detta ska bli långsiktigt hållbart är det viktigt att du även ändrar ditt tankesätt.

Buffert för framtiden

När det kommer till att leva sparsamt så är det viktigt att du även skapar dig en trygghet. Detta gör du genom att välja att ha en buffert för att enkelt ta dig ur obekväma situationer som kan uppstå. Din buffert bestämt utifrån hur du väljer att leva ditt liv beroende på om du har bil, familj eller om du lever ensam.

Genom att först ha en trygghet i att ha pengar samlade i nödsituationer eller för framtida resa kan du efter det känna större vilja i att nu börja spara in för att få ett mer hållbart liv där det är du som har kontrollen och inte de hårda konsumtionskrafterna i samhället. Vad det handlar om är inte hur mycket du gör av med utan hur beroende du är utan att få handla nytt hela tiden. Se detta som en avvänjning och du kommer få en ny syn och perspektiv på saker och ting vilket med det kommer göra ditt liv rikare.

Scroll to top