En bättre privatekonomi 2020

Hur kan du snabbt och enkelt lyfta din egen ekonomi under 2020? Bland annat genom att ta till dig av privatekonomiska experters goda råd.

Alla upplever en svacka i sin privatekonomiska planering då och då. Därför är det bra att göra en noggrann budget för ett helt år om möjligt, det gör att du kan gå efter denna och låtar det rulla på. Om du ändå står där med en trasig tvättmaskin eller bil och ingen sparad buffert för den oväntade kostnaden det medför, då går det att ansöka om ett mindre lån som täcker upp på https://bästasmslånet.se.

Därför är en budget smart

I en artikel i Expressen går det att få goda råd från ett gäng privatekonomer. Det som bland annat kommer fram som gemensamma nämnare är att just skapa en budget, om inte årsvis så gärna månads- eller veckovis. Det är ett enkelt sätt att få ekonomin att fungera bättre.

Planera dina matinköp. Gör en veckomatsedel med inköpslista och håll dig till den när du handlar. Du sparar både tid och pengar på det. Lär dig vad saker kostar, då blir det lättare att hitta de lägsta priserna – Hallå Konsument

Andra goda råd för att lyckas åstadkomma en bättre ekonomi under året är att se över dina abonnemang och avsluta de du inte använder. Det är lätt hänt att abonnemang och prenumerationer bara sitter och tickar pengar helt i onödan. Fler råd är att försöka handla mat när du är mätt, på fastande mage är inte beslutsfattandet optimalt och då kan du snabbt råka få med dig onödiga godsaker hem. Mer om hur du skapar dig en bättre ekonomisk situation här.

Scroll to top