Att behöva pengar

Alla har vi behövt pengar någon gång, vissa mer än andra men oftast har alla känt känslan som infinner sig när det är slutet av månaden och plötsligt så dyker en extra utgift upp. Du vet att du har råd men inte fören om ett par dagar då lönen har trillat in. Ibland händer det att jobbet behöver skicka iväg sig på en resa, självfallet betalar de, men inte fören på nästa lön. Är det under sådana omständigheter så kan man ta ett smslån, det går snabbt och smidigt och är idag inte alls lika enkelt att få som tidigare. Hos www.smslanaren.se kan man enkelt ta ett smslån. Exempelvis så krävs en kreditupplysning på låntagaren.

Reglerna kring snabblånen har skärpts och numera omfattas även sms-låneföretagen av kraven på kreditprövning, information om effektiv ränta och ångerrätt. Men kontrollen av hur reglerna efterlevs brister, menar Kronofogden.

Att tänka på som låntagare

Antalet återbetalningsskyldiga smslåntagare minskade i början på året men har nu återigen ökat. Risken i att ta ett snabbt lån är självfallet att man i slutändan inte har råd att betala tillbaka det, dessutom tas lånen för att det går snabbt och snabba beslut kan vara fel ibland. Personer som redan finns hos kronofogden ska inte få ta lån då de också återigen kan strunta i att betala tillbaka. Tyvärr har det varit lite slappt på den fronten som ser över låntagares tidigare betalningsanmärkningar och därför har också antalet skulddrabbade ökat igen. Samtidigt ligger ett ansvar hos de som tar ett smslån, du måste kunna betala tillbaka, annars är det ingen idé.

Scroll to top