Att ansöka om blancolån

Vad finns det egentligen att tänka på när det kommer till blancolån?

Funderar du på att ansöka om ett blancolån? Då kan du bland annat göra det här på https://www.axofinans.se/privatl%C3%A5n/blancol%C3%A5n. Men vad finns det att tänka på?

Jämför långivare med varandra innan låneansökan

När du funderar på att ta ett lån är det viktigt att jämföra långivare och banker med varandra. Kolla bland annat på ränta, löptid och olika avgifter som kan ingå i det finstilta. Det är dessvärre inte alltid tydligt vad du får betala i realiteten och vissa långivare kan göra det svårt för dig för att du ska välja deras lån, för att sedan inse att du inte har råd med det.

För- och nackdelar med lån

Alltså – se till att alltid läsa allt i det finstilta och googla på de begrepp och termer du inte förstår, eller fråga en vän eller familjemedlem. Om du dessutom känner att du klarar dig utan ett lån, med till exempel sparade pengar, ja, ta då helst inget lån. Då slipper du betala av på en trist skuld sedan. Det är en nackdel med just lån. En fördel däremot är att du kan förverkliga saker du vill göra, som att ha råd med insatsen till en lägenhet, eller göra den där resan du drömt om så länge. Det finns med andra ord både för- och nackdelar. Sedan finns det olika sorters lån, vissa kallas för snabblån, andra för blancolån, vissa för privatlån och en del för smslån. Mer om just olika typer av lån går det att läsa om på Hallå Konsument, där det också informeras om vad du ska tänka på innan du ansöker om ett lånelöfte.

I en artikel i Privata Affärer går det att läsa om hur allt fler ansöker om just blancolån. Det går det att läsa om här.

Scroll to top