Alternativ till sms-lån

Sms-lån är en känd och beprövad metod för att få loss pengar snabbt som man behöver till någonting. Det kan vara nya skor till sig själv eller till barnen, bensin till bilen eller helt enkelt mat. Men det finns många andra sätt som man också kan använda sig av för att få fram pengar.

En möjlighet som många inte tänker på är att sälja guld, om man har sådant hemma. Guldpriset är på väg uppåt, och det finns tjänster som bl.a. SMSGuld där man enkelt kan få pengar för sitt guld.

En annan möjlighet är pantbanken. Där kan man lösa in saker som smycken, klockor och hemelektronik och få låna en summa pengar i utbyte. När man sedan har pengar igen kan man lösa ut sina saker. Det här är bra om man inte vill bli av med sina smycken för evigt.

Slutligen ska man inte glömma bort sajter som Blocket och Tradera, där tusentals saker byter ägare varje dag. Det går inte lika snabbt som att ta ett sms-lån, men genom att sälja gamla kläder på en sådan sajt kan man få in en del pengar, om man har tid att vänta. Barnkläder är t.ex. en storsäljare på Tradera.

Scroll to top