Smslån är bra lån, del 2

Att säga att smslån, som skuldsätter tusentals människor årligen är något bra är både djärvt och i mångas ögon dumt. Men, låt oss förklara hur vi tänker så får vi se i slutet av denna text om vi lyckats övertyga dig om att byta ståndpunkt.”

Detta citat är hämtat ur inledningen till en artikel vi skrivit tidigare där vi argumenterat huruvida smslån är bra eller dåliga. Då det finns så mycket att säga om just dessa lån så känner vi att ett till inlägg är av vikt. Här kommer vi tar upp hur en värld skulle se ut utan alla dessa lånföretag på marknaden.

En värld utan snabba lån

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-images-money-city-image18567949En värld utan snabba lån är som att se en värld utan krig och elände. Det finns inte på världskartan. De människor som hävdar att dessa snabba lån är något farligt och genomruttet är människor som inte lider av ekonomiska problem och inte har en sprick i registret som hindrar dem från att ta ett annat lån. Vad man måste göra när det kommer till denna fråga är att se till det stora hela om vad för funktion dessa företag fyller, för en funktion fyller dem. De hjälper människor som är i knipa med att reda ut sina problem och förhoppningsvis kan komma på fötterna. Dock är det aldrig okej att ta ett lån för att handla kläder eller för att ha råd med en dyr krogrunda för att sedan bli skuldsatt. Men dessa problem kommer det alltid att finnas och då handlar det om den enskilda människans karaktär och inte att vi ska dra alla människor över en kam som många väljer att göra. Vad händer om man har en vattenläcka och ett smslån är den enda utvägen? Jo, man kan förhindra en större skada om man agerar snabbt än om man skulle vänta på sin lön. Så, nästa gång ni talar illa om dessa lån så tänk på dem som har dessa ln som enda utväg.

 

Scroll to top