Smarta spartips

Den som har pengar på kontot är i genomsnitt lyckligare har forskning visat. För att få pengar på kontot gäller det att spara, om man inte redan är miljonär förstås. Det finns många olika sätt man ska spara pengar på och vi ger er tipsen.

85880-five-euro

Vi blir gladare av att ha mycket pengar på kontot, skriver Dagens Nyheter. De har nämligen tagit del av en rapport som visar att personer i förmögna hushåll överlag är nöjdare med livet och känner mindre ångest och oro än fattigare personer. Det är just de finansiella tillgångarna som verkar påverka välbefinnandet.

Spara pengar på att shoppa

Att den som är rikare även är lyckligare, verkar alltså stämma. Men hur gör man då för att få mer pengar på kontot? Visst kan man låna, som vi skrivit mycket om tidigare. Något som dock är mer effektivt är att helt enkelt börja spara pengar. Det finns en mängd olika sätt att göra detta på och ett av de mest roliga sättet att spara på, måste ju ändå vara att shoppa. Det finns ett flertal sidor som exempelvis http://refundmonster.se/, där man faktiskt får tillbaka pengar när man handlar. På så sätt sparar man alltså pengar på att köpa saker som man behöver. Ett lite tråkigare sätt att spara pengarna på är att helt enkelt sluta shoppa. Visst behöver man ändå köpa en del grejer men om man undviker att köpa onödiga saker, kan man spara mycket, skriver Arbetarbladet.

Ta med lunchlåda

Ytterligare ett smart sätt att spara pengar på är att ta med matlåda till jobbet och sluta köpa mat på restaurang. Man kan faktiskt spara så mycket som över 1 000 kronor i månaden på att ta med sig färdig mat hemifrån.

”En snittlunch i Sverige ligger på 84 kronor har Skatteverket räknat ut. Om du istället tog med dig lunch hemifrån, skulle det kosta betydligt mindre.” Läs mer.

Scroll to top