När kassan tryter

Vi har alla varit med om att vi, som det brukar heta, har mycket månad kvar i slutet på lönen. Att ta ett SMS-lån i den situationen är inte nödvändigtvis en lösning.  Men det finns andra saker man kan göra för att frigöra pengar.

  • Sälja prylar på Fyndtorget. Fyndtorget är en sajt som dels samlar annonser från andra köp- och säljsajter, som Tradera och Blocket, dels går det även att lägga upp annonser direkt på sajten, och det är gratis, till skillnad från på Blocket och Tradera.
  • Tillverka saker själv och sälja dem. På sajten Etsy.com går det att köpa och sälja olika former av hantverk. Med tanke på att det är ganska dyrt att skicka saker från Sverige gäller det att du är riktigt bra på något hantverk, men är du det så kan du tjäna en hel del pengar på Etsy. Skaffa gärna ett Pinterest-konto också, och lägg upp bilderna på dina skapelser även där.
  • Förnya inte saker som gym- och busskort, om du kan avstå. Om du går eller cyklar till jobbet, även om det är långt dit, så får du motion och behöver därför inte lägga pengar på att gå till gymmet. Att ta sig till jobbet för egen maskin behöver inte ta längre tid än att ta bussen till gymmet två gånger i veckan.
Scroll to top