Ibland är sms-lån inte är ett alternativ

Ibland kommer det situationer i livet då man behöver lite extrapengar snabbt. Har man inte ett sparkonto kan det krävas att man tar ett lån eller kreditkort. I sådana situationer har sms-lån blivit allt mer populärt. Man skickar i princip bara ett sms med summan man vill låna, kontonummer där pengarna ska sättas in och så vidare och redan dagen efter får man in pengarna på kontot. Nackdelen med sms-lån är att man har kortare tid på sig att betala tillbaka hela summan och dessutom är räntan på dessa lån ofta väldigt hög.

Låna pengar för att renovera hemma

När det handlar om större och dyrare saker som till exempel köks- eller badrumsrenovering så är det, på grund av ovan nämnda nackdelar, inte en särskilt god idé att ta ett sms-lån. Att renovera ett badrum eller kök kan kosta flera hundra tusen kronor, beroende på hur omfattade renoveringen är såklart. Har man då hög ränta och dessutom kort tid på sig att betala tillbaka alla pengar så sitter man helt plötsligt i en ganska knepig situation.

Att anlita hantverkare är idag, tack vare ROT-avdraget, mycket billigare än för bara fem år sedan. Hela 50 procent dras av när du anlitar hantverkare med ROT-avdraget, och idag behöver du dessutom inte ansöka om avdraget på egen hand. Idag skickar hantverkarna själva in ansökan om ROT-avdrag till skatteverket och när fakturan för arbetet når dig är de 50 procenten redan avdragna. Trots detta kostar stora renoveringsprojekt självklart ändå så pass mycket att de flesta människor behöver spara länge, alternativt ta ett banklån för att ha råd. Eftersom renovering, särskilt när det gäller badrum och kök, höjer priset på din bostad vid en framtida försäljning, ser de flesta personer den här typen av lån som en investering för framtiden.

Scroll to top