Fick betala för lån

Ska man ta ett lån är det viktigt att man själv gör det och inte ber någon annan om den hjälpen. Annars kan det gå som för den kvinna som blev lovad att få ett lån via Facebook men som sedan blev lurad på pengar istället.

709263-online-money

På blt.se kan man läsa om en 50-årig kvinna som fick kontakt med en annan kvinna via Facebook som kunde hjälpa henne att låna 40 000 kronor. Kvinnan som kunde låna ut pengar bad den andra kvinnan att föra över 1 800 kronor först innan hon kunde hjälpa till med lånet. Den summan pengar överfördes. Sedan bad kvinnan den andra att föra över ytterligare en summa. Det var då kvinnan som ville låna pengar förstod att hon blivit lurad och nu har hon polisanmält händelsen.

Kan låna med betalningsanmärkning

Att få någon annan att låna i ens ställe är faktiskt inte helt ovanligt. Det kan handla om att man har svårt att låna för att man inte har någon fast lön eller har betalningsanmärkningar. Men det finns faktiskt låneaktörer som lånar ut pengar på lite mindre stränga villkor. Ansöker man till exempel om privatlån hos Freedom har de ett flertal låneaktörer som faktiskt är villiga att låna ut till den som har betalningsanmärkningar. För att se vilka aktörer som Freedom Finance samarbetar med kan man besöka deras sociala medier.

Fler blivit lurade

Även i Aftonbladet kan man läsa om människor som blivit lurade att betala pengar till folk av olika anledningar på Facebook. Den bedragare som man skriver om i den här artikeln har lyckats lura ett tjugotal personer och vid varje tillfälle har hen lyckats komma över några tusenlappar. Huruvida det handlar om att personen har lovat att låna ut pengar framgår inte men hen har på ett eller annat sätt lurat folk att betala.

Scroll to top