De obetalda sms-lånen ökar

När det kommer till snabba lån, som just sms-lån är, så är det en otrolig trygghet frö många människor att de finns. Men då handlar det om att vi även måste vara bra på att betala tillbaka i tid.
 

Oavsett lån, egentligen, så måste vi ha en plan för hur vi ska betala tillbaka. För det heter ”lån” av en anledning. Vi har ont om pengar och behöver låna av någon. När det kommer till smslån gäller det att vara noggrann med att välja ett företag som du får förtroende för och som verkar stabilt. Det finns många som är oseriösa, men det gäller att inte låta sig avskräckas utan att ta reda på så mycket som möjligt om företaget.

Vad ska du låna till

De snabba skulderna växer. Enligt Kronofogden får de in tusentals anmälningar årligen över lån som inte betalas i tid. Detta beror på att människor ofta tar lån som kanske inte är helt relevanta. Ofta är det unga som hamnar i en ond spiral då det är enklare att ta snabba lån än vanliga lån. Att låna pengar till en utekväll eller till en tröja kan man absolut göra, men då måste man vara medveten om att dessa pengar ska betalas tillbaka – med ränta. Något man inte kan sopa under stolen. Att villa stänga av alla dessa snabba lån är absolut inte rätt väg att gå ör att minska detta problem. Vad det handlar om är att de som lånar bör ha bättre förståelse för vad de ger sig in i och om det är nödvändigt att ta ett lån. Alla bör ställa sig frågan till vilket nytta kommer ett sådant lån att innebära. För många kan det handla om att betala en tandläkartid eller till att laga ett läckage, då är det något som absolut är värt det då beloppet för det man ska betala kan bli högre desto längre man väntar.

Scroll to top